Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΟ ΒΑΓΙ... ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΟ ΒΑΓΙ... ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΩ
Λίγο μετά το Μαστιχάρι, και μετά την παραλία Πρωτοκάραβος, υπάρχει η περιοχή Βαγί (ακτή Αμμουδιανού) η οποία είναι γνωστή μόνο για το εργοστάσιο πετρελαίου-φυσικά, το εργοστάσιο αποτελεί λόγο αποφυγής της συγκεκριμένης παραλίας, καθώς λύματα και κάποια εργοστασιακά απορρίμματα καθιστούν τη συγκεκριμένη παραλία ακατάλληλη για κολύμπι, κυρίως όταν υπάρχουν τόσες πανέμορφες παραλίες στο νησί. Κάπου εκεί αρχίζει και η περιοχή Ατσάς, λόγω του ομώνυμου ποταμιού.
Η Περιοχή Βαγί πήρε το όνομά της από το δέντρο βαγιά (βαγί=μικρή βαγιά=φοίνιξ) καθώς βρίσκεται δυτικά του Αγ.Ιωάννη του Περιγιαλίτη, κοντά σε λαγκαδιά όπου πιθανόν να υπήρχαν τα δέντρα αυτά.
Το αυτοκίνητο το παρκάρετε στην είσοδο του εργοστασίου και επειδή υπάρχει πάντα κάποιος φύλακας μπορεί να ερωτηθείτε τι θέλετε στην περιοχή και να χρειαστεί να ζητήσετε άδεια για να κατεβείτε στην παραλία. Αν, όμως, τα παραβλέψετε όλα αυτά (μπορεί να γαβγίσει και λίγο επίμονα ο σκύλος του εργοστασίου) και κάνετε τον κόπο να κατεβείτε ως την παραλία, θα αποζημιωθείτε εγγυημένα.
 
Η μεγαλύτερη προβλήτα του νησιού σας περιμένει εκεί, να την περπατήσετε και να τη φωτογραφήσετε. Πιθανώς, η ύπαρξή της εκεί σχετίχεται με το εργοστάσιο, μα δεν ξέρω αν χρησιμοποιείται ακόμη. Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Ιερομνήμονα η προβλήτα είναι ένα λιμενικό έργο -το πλέον κατάλληλο για ακτές με χαμηλά ιζήματα-που αφήνει ελεύθερα τα παράκτια ρεύματα και δεν διακόπτει την παράκτια κυκλοφορία.
Όποια εποχή του χρόνου κι αν επισκεφθείτε αυτήν την προβλήτα στο Βαγί μην ξεχάσετε να τη συνδυάσετε με το ηλιοβασίλεμα, γιατί πραγματικά όσες φορές κι αν έχω πάει, το ηλιοβασίλεμα στην περιοχή αλλά και σε συνδυασμό με την προβλήτα, είναι μοναδικό!
Μακάρι να υπήρχαν λόγια να περιγράψω τα χρώματα και τη γαλήνη.. Αφήνω τις εικόνες να μιλήσουν!
το μούχρωμα στο Βαγί (η ώρα του λυκόφωτος)
 
Κείμενο, φωτογραφίες: Sophia Karagianni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου