Κυριακή 22 Μαΐου 2016

H Hotel Pserimos Village-Το κόσμημα της Ψερίμου

H Hotel Pserimos Village-Το κόσμημα της Ψερίμου
Τον κ. Χαλίκο δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Έχω ακούσει για τη ζωή του, έχω μάθει για τη φιλανθρωπική του δράση, έχω δει κι ένα ρεπορτάζ στην τηλεόραση-που πήρε τον Κουρκούλη και την Κελεκίδου και ταξίδεψαν από την Αυστραλία για να έρθουν στην Ψέριμο να μείνουν στο H Hotel Pserimos Village.
Το λένε αυτό για τους Καλύμνιους... Δεν τον ξεχνούν τον τόπο τους, όσο μακριά κι αν πάνε. Απ'ότι κατάλαβα από τα συμφραζόμενα φίλων και γνωστών, τον έχουν σαν ευεργέτη στην Κάλυμνο. Το θέμα είναι ότι ο κ. Χαλίκος αγαπάει και την Ψέριμο. Κι έτσι αποφάσισε να της χαρίσει ένα πραγματικό κόσμημα, το H Hotel Pserimos Village. 
Κατά την ταπεινή μου άποψη, η Ψέριμος είχε αυτό το πρόβλημα μέχρι πρότινος. Παρ'όλο που είναι ένα υπέροχα γραφικό μικρό νησάκι με ελάχιστους μόνιμους κατοίκους προορισμένο για ονειρεμένες διακοπές, υπήρχε ένα μικρό προβληματάκι με τη διαμονή. Τα δωμάτια ήταν πολύ λίγα και δεν πληρούσαν όλα τις προϋποθέσεις.
μία από τις εισόδους
Με το H Hotel Pserimos Village, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τις τέλειες διακοπές. 50 μέτρα από το μικρό, γραφικό κόλπο της Ψερίμου, δημιουργήθηκε ένα μικρό "χωριό" από 18 ανεξάρτητες-μεταξύ τους-κατοικίες, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν οικογένειες αλλά και μεγάλες, πολύ μεγάλες, παρέες. 
Η κάθε "κατοικία", ή σουίτα, ή bungalow είναι ξεχωριστή, κανένα δωμάτιο δεν είναι ίδιο με το άλλο, με κοινά στοιχεία ότι είναι όλα πετρόχτιστα και με ξύλινη διακόσμηση και σεβασμό στην αρχιτεκτονική και την παράδοση του τόπου.
Η πεζοπορική μας ομάδα οργάνωσε πεζοπορία στην Ψέριμο, στην Παναγία Γραφιώτισσα και τη Μαραθώντα με διανυκτέρευση. Ο καλός φίλος, Μιχάλης Παστρικός, μας πήγε με το σκάφος του στην Ψέριμο, και μετά από μεσολάβησή του, ο κ. Χαλίκος είχε την ευγενή καλοσύνη να μας φιλοξενήσει στο H Hotel Pserimos Village. 
Όλοι οι πεζοπόροι μείναμε εντυπωσιασμένοι από τη διαμονή μας. Το κάθε "σπίτι" πληροί προδιαγραφές πολυτελούς εξοχικής κατοικίας, με τζάκι, πλήρη ηλεκτρικό εξοπλισμό στην κουζίνα (από ένα τεράστιο inox ψυγείο μέχρι τοστιέρα) και μαγειρικά σκεύη. 
Το δικό μας "σπίτι" είχε δύο κρεβατοκάμαρες, η μία σε πατάρι, τραπεζαρία, παραμυθένιο μπάνιο και κουζίνα. Κάθε πράγμα μέσα στο σπίτι ήταν ιδιαίτερα καθαρό και φροντισμένο με έμφαση σε μικρές λεπτομέρειες όπως αστερίες και κοχύλια πάνω στις πετσέτες και σε διάφορες γωνιές του σπιτιού.
Κάθε σπίτι έχει το δικό του wi-fi για να είναι γρήγορο, το δικό του κήπο με πανέμορφες ευωδιαστές τριανταφυλλιές και δυο βεράντες, η μία με σαλόνι κι η άλλη με τραπεζαρία.
Συμπερασματικά, η Ψέριμος απέκτησε ένα λόγο για να αυξηθεί κατακόρυφα ο τουρισμός της. 
Η απίστευτη ποιότητα στη συγκεκριμένη διαμονή σε συνδυασμό με την αγνή και ακατέργαστη ομορφιά της Ψερίμου και των κατοίκων της συνιστούν την πιο πετυχημένη συνταγή για ονειρεμένες διακοπές αλλά και για συχνότερες αποδράσεις για μας τους Κώους.
Από τον Ιούνιο του 2017 λειτουργεί και πισίνα στο ξενοδοχείο
Σχετικοί σύνδεσμοι για πληροφορίες και περισσότερες φωτογραφίες:
http://www.hhotels.eu/pserimos-village/
http://www.hhotels.eu/pserimos-village/h-hotel-pserimos-village-gallery/
https://www.facebook.com/pserimosvillage/?fref=ts
κείμενο, φωτογραφίες: Sophia Karagianni

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας. Όταν αναφερόμαστε στην Ψέριμο, καλό είναι να γνωρίζουμε και να διευκρινίζουμε, ότι το νησί, ανήκει στην Κάλυμνο και όχι στην Κω. Η γεωγραφία έχει συγκεκριμένα όρια. Ευχαριστώ. Μαρία Βάλλα. Δημοσιογράφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι, αλλά δεν καταλαβαίνω από πού προκύπτει αυτό το σχόλιο, καθώς δεν έχει γραφτεί πουθενά (κ φυσικά δεν θα γραφόταν ποτέ) ότι η Ψέριμος ανήκει στην Κω

      Διαγραφή