Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΩΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ "Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ"

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΩΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ "Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ" 
Μετά το ραμαζάνι και την ολοκλήρωση της νηστείας ακολουθεί μία από τις σημαντικότερες γιορτές των μουσουλμάνων, το Σεκέρ Μπαϊράμι (γιορτή των γλυκισμάτων). Το Μπαϊράμι είναι η Τουρκική λέξη για εθνική γιορτή ή αργία, που αναφέρεται και σε εθνικές και θρησκευτικές γιορτές. Το Σεκέρ Μπαϊράμι, συνοδεύεται, όπως λέει και το όνομά του από γλυκά, που φτιάχνουν
και προσφέρουν οι πιστοί. 
Την πρώτη μέρα του Μπαϊραμιού γίνονται επισκέψεις και τα μικρά παιδιά χτυπούν τις πόρτες των μεγαλύτερων, τους φιλούν το χέρι, κι εκείνοι με τη σειρά τους κερνούν τα παιδιά γλυκίσματα και δώρα.
Στην πλατεία Ελευθερίας, την τρίτη μέρα του Μπαϊραμιού, εδώ και χρόνια, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κώων Μουσουλμάνων "Η Αδελφότης" προσφέρει λουκουμάδες για να γιορτάσει το
Σεκέρ Μπαϊράμι.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καδρή Μεμίς
και η αντιπρόεδρος Αϊτούλ Χαϊδαράκη, καθώς και όλο το Δ.Σ και μέλη του Συλλόγου, βοήθησαν στη δημιουργία και τη διανομή των λουκουμάδων οι οποίοι έγιναν ανάρπαστοι.
35 κιλά ζυμάρι, μετατράπηκαν σε πάνω από 900 κεσεδάκια με λουκουμάδες, ήτοι πάνω από 3000 λουκουμάδες μοιράστηκαν με αγάπη και με διάθεση προσφοράς ένα πολύ γλυκό απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας. 
Πηγή: Αϊτούλ Χαϊδαράκη, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Κώων Μουσουλμάνων "Η Αδελφότης"
Κείμενο, Φωτογραφίες: Sophia Karagianni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου