Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΣΤΟ ART ZONE ΤΗΣ ΜΙΛΚΑΣ

ΣΤΟ ART ZONE ΤΗΣ ΜΙΛΚΑΣ
Στην οδό Κολοκοτρώνη 32 υπάρχει ένα μικρό μαγαζάκι που δεν το πιάνει το μάτι σου. Αν τελικά το πιάσει, όμως, δεν το αφήνει με τίποτα. Το μαγαζάκι λέγεται Art Zone και ανήκει στη Μίλκα Στογιάνοβιτς, ένα υπερταλαντούχο πλάσμα με χρυσή καρδιά.
Η Μίλκα είναι από τη Σερβία κι εδώ και περίπου 20 χρόνια έχει επιλέξει να ζει και να εργάζεται στην Κω. Εδώ, μαζί με τον άντρα της τον Τζέιμς, δημιούργησαν την όμορφη τετραμελή οικογένειά τους. Η Μίλκα είναι Καλλιτέχνης με το "Κ" κεφαλαίο. Σπούδασε στη σχολή Καλών Τεχνών  στο Βελιγράδι κι έχει κάνει πολλές εκθέσεις ζωγραφικής στο Βελιγράδι και στο Βερολίνο.
Η Μίλκα ασχολείται, εκτός από τη ζωγραφική, με την κατασκευή κοστουμιών αλλά και το μακιγιάζ. Έχει κάνει τα κοστούμια και το μακιγιάζ σε πολλές θεατρικές παραστάσεις στην Κω και στη Λέρο, πάντα με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε και με στολισμούς γάμων, βιτρίνων αλλά και με τη δημιουργία παραμυθένιων νυφικών
Ξεχωρίζω ως πιο δυνατές της στιγμές (από τις παραστάσεις που έχω δει) την κατασκευή των κοστουμιών στις παραστάσεις «Φρανκενστάιν» και «Σκλαβί», και οι δυο για τη Σκηνή Α’ του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΟΠΑΒΣ. Στο μαγαζί της θα συναντήσετε, κατά κύριο λόγο, δικές της κατασκευές, χρηστικές ή διακοσμητικές, π.χ. φωτιστικά, πίνακες, κοσμήματα κ.ά. πολλά, μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων και υλικών.
Στο μαγαζί της έχουν φιλοξενηθεί και πολλές εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής άλλων δημιουργών, καθώς ενθαρρύνει τους ανθρώπους με ταλέντο και καλλιτεχνικές ευαισθησίες να αναδείξουν το έργο τους.
Δείτε σχετικές αναρτήσεις για την Έκθεση ζωγραφικής του Σεβαστιάνου Μαΐλλη που φιλοξενήθηκε πρόσφατα στο Art Zone και ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΥΑΣ ΣΒΥΝΟΥ "ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ"
Ήρθαμε πολύ κοντά όταν μας βοήθησε με τα κοστούμια,το μακιγιάζ και τμήμα των σκηνικών για την σχολική παράσταση «Περπατώ εις το Δάσος» της Στέλλας Μιχαηλίδου που ανεβάσαμε με το 1ο ΓΕΛ Κω. Μας στήριξε αφιερώνοντάς μας απεριόριστο από τον προσωπικό της χρόνο, βγάζοντάς μας από αδιέξοδα. Το ίδιο συνέβη και με δύο ακόμη παραστάσεις που ακολούθησαν: Για την "Κοιμωμένη ξύπνησε" της Ξένιας Καλογεροπούλου και το "Σιμιγδαλένιο" του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου μας έφτιαξε μαγικά σκηνικά και κοστούμια  Η Μίλκα ανέβασε τις παραστάσεις μας πολλά επίπεδα και γι' αυτό της είμαι αιώνια ευγνώμων. Μίλκα, σ' ευχαριστώ.
φτιάχνοντας σκηνικά για την παράσταση στο εργαστήρι της Μίλκας
η Μίλκα με τη θεατρική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Κω το 2016
η Μίλκα με τη θεατρική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Κω το 2018
η Μίλκα με τη θεατρική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Κω το 2019
σκηνικό από παραμυθένιο γάμο που έστησε η Μίλκα
κείμενο, φωτογραφίες: Sophia Karagianni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου