Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Chill & Thrill Apartments, Μαστιχάρι

Chill & Thrill Apartments, Μαστιχάρι
Κάποιος θα σκεφτεί όταν δει το άρθρο: "Αν δεν παινέψεις το σπίτι του φίλου σου, θα πέσει να σε πλακώσει". Όμως, στην προκειμένη περίπτωση, δεν ισχύει. Όταν με κάλεσε ο φίλος μου, ο Γιάννης Γκίκας, για να δω τα νέα του διαμερίσματα στο Μαστιχάρι, δεν περίμενα να δω αυτό που αντίκρυσα.
Η επιτομή του γούστου, της αισθητικής και της χρωματικής αρμονίας σε μόλις τέσσερα διαμερίσματα.
Το Μαστιχάρι, όπως και όλα τα χωριά αλλά και η πόλη της Κω, έχουν όλα τους δικούς τους φανατικούς επισκέπτες. Μακριά από την πολυβουία της πόλης και την πιο έντονη νυχτερινή ζωή της Καρδάμαινας, το Μαστιχάρι το επιλέγουν συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας επισκέπτες, που θέλουν να έχουν γρήγορη πρόσβαση στα πάντα σε πολύ κοντινές αποστάσεις.
Στην καρδιά του Μαστιχαριού, ο φίλος μου, αν και μόνιμος κάτοικος Αθηνών, με μεγάλη ιστορία-λόγω καταγωγής-στο Μαστιχάρι (ο προπάππους του ίδρυσε το Μαστιχάρι), αποφάσισε να δημιουργήσει τέσσερα υπέροχα, καλαίσθητα και υπερπολυτελή διαμερίσματα προς ενοικίαση.
Την αρχιτεκτονική μελέτη και την εσωτερική διακόσμηση έχει επιμεληθεί με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια και εμφανές μεράκι η Κώα αρχιτέκτονισσα Καλλιόπη Χαλκιδιού.
Τα τέσσερα διαμερίσματα (ένα studio για δύο άτομα και τρία διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι πέντε άτομα το καθένα-οικογένεια ή παρέες) δεν θυμίζουν καθόλου ενοικιαζόμενα. Σύγχρονες κατοικίες θυμίζουν με εξαιρετική διακόσμηση, ανέσεις και παροχές σε πολύ ανεβασμένο επίπεδο. 
φωτιστικές λεπτομέρειες
η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά
Οι κουζίνες διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό σε σκεύη,-βραστήρες, τοστιέρες και φούρνους μικροκυμάτων- και ό,τι χρειάζεται μια οικογένεια για να φροντίζει για κανονικό καθημερινό μαγείρεμα.
Δύο διαμερίσματα είναι διώροφα με τεράστια μπαλκόνια στον πρώτο όροφο που βλέπουν προς το λιμάνι του Μαστιχαρίου. Το  διαμέρισμα του ισογείου είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για να φιλοξενεί επισκέπτες με κινητικά προβλήματα και εύκολη πρόσβαση παντού για αναπηρικά αμαξίδια.
Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι διαμορφωμένοι κατάλληλα για χαλάρωση και ηρεμία, μια μικρή "πλατεία" με μια ελιά, φιλοξενεί έπιπλα βεράντας και προσοχή στις λεπτομέρειες με βιβλία, γλαστράκια και διακοσμητικά και τέσσερις εξωτερικές ντουζιέρες "στολίζουν" πέτρινους τοίχους για εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Το ίδιο ισχύει και για όλες τις βεράντες των διαμερισμάτων. Ξεχωριστές γωνιές με γούστο και αρμονία, λιτότητα και φινέτσα.
Ο κήπος που μόλις δημιουργήθηκε, γρήγορα θα δημιουργήσει μια χρωματική πανδαισία. Φυσικά, υπάρχει wi-fi κι είδα μια πρόθεση από μέρους του Γιάννη να βάλει σε όλα τα διαμερίσματα και Netflix. Υπάρχει πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα, αν και όλα είναι προσβάσιμα με τα πόδια, χιλιόμετρα αμμώδους παραλίας, ταβέρνες, μπαρ.
Αν με ρωτάτε τι με εντυπωσίασε περισσότερο θα έλεγα η εσωτερική διακόσμηση, τα χρώματα, το ξύλο, η πέτρα, τα φωτιστικά και μια νησιώτικη ζεστασιά ότι είσαι εκεί που ανήκεις. Σπίτι.
Κείμενο, Φωτογραφίες: Sophia Karagianni

2 σχόλια:

  1. Θερμά συγχαρητήρια για το άρθρο σας! Γάργαρο και κατατοπιστικότατο. Τα είπατε όλα μόλις σε λίγες γραμμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή