Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ "ΧΑΡΟΥΛΑ" ΣΤΟ ΠΛΑΚΟΝΗΣΙ ΓΙΑ ΚΑΚΑΒΙΑ

ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ "ΧΑΡΟΥΛΑ" ΣΤΟ ΠΛΑΚΟΝΗΣΙ ΓΙΑ ΚΑΚΑΒΙΑ
Ή ΑΛΛΙΩΣ Η ΧΑΡΟΥΛΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ
Η αδυναμία μου για τον Μαζά και τη Χαρούλα του είναι μάλλον γνωστή. Σε παλαιότερη εκδρομή έγραψα για το τουρ που κάναμε με το Χαρούλα PRIVE Cruises Lipsi κι έτσι καταφέραμε να δούμε Μακρονήσι, Ασπρονήσια, Μαράθι, Τηγανάκια, Αρκιούς σε μία μόνο εκδρομή.
Αυτή τη φορά, πάντα ξεκινώντας από το λιμάνι των Λειψών, κάναμε κάτι πιο extreme. Ταξιδέψαμε ως τη βραχονησίδα Πλακονήσι (στα google maps αναφέρεται ως "Πιάτο") για να μας μαγειρέψει ο Μαζάς την περίφημη κακαβιά του.
Μετά από μια γρήγορη βόλτα στο Μακρονήσι, φτάσαμε το εξωτικό Πλακονήσι. Ένα νησάκι με υπέροχη παραλία, χοντρό βότσαλο, κοφτερά βράχια, και μπόλικη κάπαρη.
Η παρέα μεγάλη και γεμάτη ενθουσιασμό. Η "Χαρούλα" έριξε άγκυρα και βουτήξαμε όλοι στα γαλαζοπράσινα νερά. Πήραμε στα χέρια όλον τον εξοπλισμό και τα απαραίτητα για το μαγείρεμα και το σερβίρισμα
και τα βγάλαμε έξω στην παραλία.
Ο Μανώλης έβγαλε τον άμαχο πληθυσμό από το σκάφος με το jet ski. 
Για όλα είχε φροντίσει ο Μαζάς. Κατσαρολικά, πιατικά, μαχαιροπήρουνα, πάγο, μπύρες, νερά, ξύλα για τη φωτιά, σκάρα, λαχανικά και ψάρια, ολόκληρο νοικοκυριό στήσαμε.
Ο Γιωργέλης καθάρισε τα ψάρια.
Ο Πάνος κι ο Μάριος άναψαν τη φωτιά.
Τα κορίτσια, η Αντωνία και η Ιωάννα, καθάρισαν τις πατάτες.
Εγώ έβγαζα φωτογραφίες.
Πλύναμε όλα τα σκεύη στη θάλασσα.
Ο chef έβαλε θαλασσινό νερό (η καλύτερη ψαρόσουπα γίνεται με θαλασσινό νερό!!) στην κατσαρόλα και έριξε μέσα τα λαχανικά-πατάτες-κολοκύθια εποχής-λίγα ντοματίνια-κρεμμύδια-σέλινο και αγουρίδα, λάδι και τα ψάρια, σκάρους και γερμανούς, λεμόνι, και πιπέρι.
Η σούπα έγινε σε είκοσι λεπτά κι όλη αυτήν την ώρα κάναμε τρέλες με το jet ski, βγάζαμε φωτογραφίες, μαζεύαμε κοχύλια, βουτούσαμε από την Χαρούλα μας και λιαζόμασταν ανέμελοι.
5 ώρες διήρκεσε η εκδρομή μας και όπως πάντα ήταν απολαυστικές.
Θυμίζω ότι τη βάρκα "Χαρούλα" μπορείτε να τη ναυλώσετε με την παρέα σας για μια σειρά εκδρομών, για τις οποίες μπορεί να σας μιλήσει αναλυτικότερα ο Μαζάς, κατά κόσμον Γιάννης Κάβουρας στο τηλ. 6943252552
 
*Δείτε στις 26 Ιουνίου και στις 3 Ιουλίου το Μαζά να μαγειρεύει κακαβιά στο Ασπρονήσι για τη Δέσποινα Βανδή και την εκπομπή της My Greece στο Mega με καλεσμένη την Μπέττυ Μαγγίρα.
Κι ένα βιντεάκι για πιο άμεση κατανόηση της φάσης που ζήσαμε: 
Σχετικές Αναρτήσεις: Χαρούλα PRIVE Cruises Lipsi 
Κείμενο, Φωτογραφίες: Sophia Karagianni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου