Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Paradise Beach, ΚΕΦΑΛΟΣ

Paradise Beach, ΚΕΦΑΛΟΣ
Στον δρόμο για την Κέφαλο υπάρχουν μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία παραλία ατέλειωτων χιλιομέτρων που την έχουν χωρίσει σε μικρότερες παραλίες. Μία απ' αυτές το Paradise Beach στην περιοχή Παράδεισος (ή Παραδείσι), και φυσικά δεν πήρε αυτό το όνομα τυχαία.
Πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, αμμουδιά, οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες, ομπρέλλες (5 ευρώ ομπρέλλα και δυο ξαπλώστρες), ντουζ, καντίνα και εστιατόριο.  
το εστιατόριο που είναι πια κλειστό
Αν σας αρέσουν οι πολύβουες παραλίες, τότε θα γίνει η αγαπημένη σας. Ακόμη όμως, κι αν δεν σας αρέσουν, υπάρχουν τρεις λόγοι για να την προτιμήσετε. Ο ένας είναι τα water sports. Μεγάλη ποικιλία σε προσιτές τιμές. Ό,τι φανταστείτε, από μπανάνα μέχρι jet ski και αλεξίπτωτο.
Δεύτερος λόγος είναι τα bubbles. Στο σημείο αυτό, γνωστό και ως bubble beach, υπάρχουν "αναβράζουσες" φυσαλίδες, λόγω του ηφαιστείου πιθανά, και το θέαμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε το σημείο, ρωτήστε τον ιδιοκτήτη των water sports, Δημήτρη Αντωνούρη-μπορεί και να σας πάει.
Ο τρίτος λόγος είναι το θαλάσσιο πάρκο στην αριστερή πλευρά της παραλίας (κατεβαίνοντας στο Paradise). Αν έχετε παιδιά, προτιμήστε αυτήν την πλευρά. Με ένα μικρό αντίτιμο, μπορούν να περάσουν όλη τη μέρα παίζοντας στο "φουσκωτό παράδεισο".
Τραμπολίνο, τραμπάλες, πυραμίδα για βουτιές και βόλεΐ, όλα αυτά σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου διασκεδάζουν μικροί και μεγάλοι.
Πρώτη φορά που δημοσίευσα άρθρο για το Θαλάσσιο Πάρκο της Κεφάλου στο Βήμα της Κω το 2005.
Για περισσότερες φωτογραφίες και λεπτομέρειες για το "φουσκωτό παράδεισο" σε άρθρο μου στην Kosvoice: Θαλάσσιο πάρκο στην Κέφαλο-Ο Παράδεισος των φουσκωτών
Μια συμβουλή: Κάποιοι μπερδεύουν το Paradise Beach με το Kavo Paradiso. Πρόκειται για δύο διαφορετικές παραλίες της Κεφάλου.
Κείμενο, Φωτογραφίες: Sophia Karagianni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου