Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Pandrosia, τα πάντα από αλόη

Pandrosia, τα πάντα από αλόη 
emoji® – The Official Brand | aloe veraPan - Drosia
Pan όπως το Παν για την Υγεία, την Ευεξία, την Ομορφιά, την Ευτυχία. Drosia όπως Δροσιά, Φρεσκάδα, Αναγέννηση, Αναζωογόνηση (και όπως το επώνυμο της οικογένειας Δρόσου, φυσικά). Όλες εκείνες οι μαγικές ιδιότητες της αλόης, που χαρίζουν στον σύγχρονο άνθρωπο έναν ολιστικό, θαυμαστό, νέο τρόπο ζωής. 
Στην Pandrosia η οικογένεια Δρόσου καλλιεργεί βιολογική αλόη βέρα στα κτήματα τους στην Κω, το νησί του Ιπποκράτη. 
Συγκεκριμένα, η καλλιέργεια αλόης πραγματοποιείται σε ιδιωτικά κτήματα της οικογένειας Δρόσου κοντά στο Πυλί, στο Αμανιού, που αποτελούνται από πεδινές πεδιάδες και κάμπους, ιδανικές για βιολογική καλλιέργεια αυτού του θαυματουργού φυτού.
Αυτήν τη θαυματουργή αλόη τη χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν μια σειρά φυσικών προϊόντων διατροφής και περιποίησης.
Η Κρυσταλλένια Δρόσου, ένα κορίτσι όνομα και πράγμα, και κρυσταλλένιο και δροσερό, μας υποδέχθηκε, χωρίς να μας ξέρει, με ένα γνήσιο ενθουσιασμό, στα κτήματα της οικογένειας στο Αμανιού. Εκεί, μαζί με τον πατέρα της, Παύλο, μας μίλησαν με αγάπη και καμάρι για το εγχείρημά τους και το "θαύμα" που ονομάζεται αλόη βέρα.
Η Κρυσταλλένια με τις αλόες της
ο Παύλος Δρόσος
Με motto το «από το χωράφι στο ράφι», η βιολογική αλόη καλλιεργείται και χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη σε όλα τα προϊόντα Pandrosia δίχως το παραμικρό ίχνος προσμίξεων από εισαγόμενο συμπύκνωμα αλόης. 
Η καλλιέργεια ακολουθεί αυστηρές διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου. Επιπλέον, τα φυτά που καλλιεργούνται έχουν επίσημα έγγραφα επαλήθευσης και είναι πιστοποιημένα είδη Aloe barbadensis Miller.
Μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα διαδρομή από τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά που σπούδασε η Κρυσταλλένια ως την Pandrosia και τον βιολογικό θησαυρό της αλόης. Από το πολύτιμο αυτό φυτό η οικογένεια Δρόσου αποσπά τη μέγιστη ποσότητα και τη βέλτιστη ποιότητα τζελ με τις πλέον καινοτόμες και ασφαλείς μεθόδους. Ως εκ τούτου, είναι σε θέση να προσφέρουν από τα πιο ποιοτικά εκχυλίσματα οργανικού τζελ αλόης. Ο κ. Παύλος μας έδειξε πως αφαιρείται το τζελ από ένα φύλλο αλόης.
Αναλυτικά, η συγκομιδή τζελ περιλαμβάνει την προσεκτική αφαίρεση τριών έως έξι από τα εξωτερικά, ώριμα φύλλα του φυτού και πραγματοποιείται γενικά τρεις φορές το χρόνο και μετά την ανθοφορία, όταν τα συστατικά των φύλλων βρίσκονται σε μέγιστα επίπεδα.Το τζελ αλόης διατηρείται ακατέργαστο και δεν αποστειρώνεται μέσω τεχνικών παστερίωσης (πολύ υψηλές θερμοκρασίες που προκαλούν αλλοίωση και μειωμένη δράση). Επιπλέον, το τζελ που παράγεται στην Pandrosia δεν σταθεροποιείται με την προσθήκη συντηρητικών. Το ωμό, ακατέργαστο τζέλ απλώς συσκευάζεται, σφραγίζεται και ψύχεται και μεταμορφώνεται σε σκόνη. Αυτή η μέθοδος ξήρανσης επιλέχθηκε επειδή είναι σημαντικό στην Pandrosia να εξασφαλιστεί η διατήρηση της δράσης του προϊόντος. Με τον τρόπο αυτό, τα δραστικά συστατικά δεν καταστρέφονται και δεν μεταβάλλονται από τις υψηλές θερμοκρασίες που απαιτούνται από άλλες μεθόδους θερμικής ξήρανσης.
Στο κτήμα, ένα μικρό πετρόχτιστο σπιτάκι, όπου δεσπόζουν η πέτρα και το ξύλο, στα χρώματα της γης, είναι το καταφύγιο της οικογένειας. 
 
Εκτός από την αναδρομή στο παρελθόν και στην ολοένα ανοδική πορεία της εταιρείας Pandrosia, η Κρυσταλένια με λαχτάρα μας εξομολογήθηκε το όνειρό της σύντομα οι εγκαταστάσεις στο Αμανιού να γίνουν επισκέψιμες, ώστε οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο κτήμα, να δουν από κοντά το μαγικό φυτό της αλόης, να ενημερωθούν για την ευεργετική δράση του, αλλά και να ακολουθήσουν ένα περιπατητικό μονοπάτι μέσα στο βουνό.
Μέσα από τη διαδρομή αυτή, η επαφή με τη φύση, το βουνό, την αλόη, τα μελίσσια ( φέτος επιχειρήθηκε για πρώτη φορά από την οικογένεια και η παραγωγή μελιού με αλόη), τη ρίγανη, και όλες τις μυρωδιές, διαπιστώνει κανείς ότι εκτός από την ευεργετική δράση της αλόης, το ίδιο ευεργετικά επιδρά η φύση γενικότερα στη ζωή μας και την ψυχική και σωματική μας υγεία.
Τα προϊόντα της Pandrosia περιλαμβάνουν: α. Φυσικούς Χυμούς 
β.Φυσικά προϊόντα περιποίησης με βιολογικό λάδι ελιάς, εκχυλίσματα μελιού και φυσικά συστατικά. Προϊόντα περιποίησης βγαίνουν και σε συσκευασίες κατάλληλες για ξενοδοχεία, spa και κομμωτήρια.
γ.Βιολογικά προϊόντα διατροφής, όπως χειροποίητες μαρμελάδες και μια σάλτσα λαχανικών με βιολογική αλόη βέρα, ολόκληρα φρούτα και φρέσκα λαχανικά του νησιού, και με οδηγό την Ιπποκρατική φιλοσοφία διατροφής. 
Το πιο πρόσφατο και πιο διαδεδομένο προϊόν που θα το βρείτε κυριολεκτικά παντού (στις περισσότερες  καφετέριες και εστιατόρια) είναι το αλκοολούχο τζελ καθαρισμού χεριών. Σε μια περίοδο που η αντισηψία είναι επιβεβλημένη, τα αντανακλαστικά της οικογένειας Δρόσου λειτούργησαν άμεσα κι έτσι η αλόη μπήκε και στο καθημερινό μας αντισηπτικό και εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο το νησί (εγώ το είδα και στους Λειψούς).
Λίγα λόγια για την ευεργετική δράση της αλόης

Η αλόη βέρα τι αντιμετωπίζει άμεσα;
“Η αλόη βέρα έχει θεραπευτικές ιδιότητες τόσο εσωτερικά για τον οργανισμό όσο και εξωτερικά στην επιδερμίδα.
Η εσωτερική κατανάλωση ενός φυσικού χυμού αλόης χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα έχει τις ακόλουθες ευεργετικές ιδιότητες: Ενισχύει το ανοσοποιητικό σου, βοηθάει στη ρύθμιση του μεταβολισμού σου και στον έλεγχο του σωματικού βάρους, ενώ συμβάλλει στη μείωσης της γλυκόζης στο διαβήτη τύπου ΙΙ και καταπολεμά το λίπος. Επιπλέον, μειώνει τα επίπεδα LDL χοληστερόλης και την εναπόθεση σπλαχνικού λίπους στο ήπαρ, προστατεύει τις αρθρώσεις, ενισχύοντας το κολλαγόνο στους χόνδρους, περιορίζει τους μυϊκούς και σκελετικούς πόνους, καταπολεμά τις γαστρεντερικές παθήσεις κι έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση.
Ο χυμός αλόης δρα καταπραϋντικά στο στομάχι και το έντερο, ανακουφίζει από τα συμπτώματα της καούρας και της δυσπεψίας και εξασφαλίζει καλή εντερική λειτουργία, ενισχύοντας το περιεχόμενο του εντέρου σε νερό. Βοηθά αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας! 
Η αλόη βέρα έχει αντιγηραντική δράση, αφού περιέχει βιταμίνη C, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενώ τα αντιοξειδωτικά της αλόης χαρίζουν στην επιδερμίδα μία λαμπερή και σφριγηλή όψη. 
Υπάρχει κι η εξωτερική χρήση της αλόης βέρα που βοηθάει: στη βαθιά, εντατική ενυδάτωση και βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, καταπραΰνει άμεσα από ερεθισμούς, χαρίζει θρέψη κι ανάπλαση (ένα από τα συστατικά της είναι η ρετινόλη που έχει αναπλαστικές ιδιότητες), προσφέρει αποκατάσταση του ξηρού και κατεστραμμένου δέρματος, ενώ καταπολεμά εξανθήματα κι ερεθισμούς του δέρματος.”
*Στόχος είναι να στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και την ιδιωτική πρωτοβουλία γιατί μ' αυτόν τον τρόπο στηρίζουμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.
Φωτογραφίες: Sophia Karagianni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου