Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Hurigul και Τσίκος-Ο ελληνοτουρκικός έρωτας καλά κρατεί

Hurigul και Τσίκος-Ο ελληνοτουρκικός έρωτας καλά κρατεί
Δυο χρόνια πριν, η Hurigul και Τσίκος, ξεσήκωσαν με την αγάπη τους και τη σχέση τους τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έγιναν πρώτο θέμα στις περισσότερες εφημερίδες από το Πρώτο Θέμα ως τη Ζούγκλα και στις εκπομπές υψηλής τηλεθέασης από την Τατιάνα ως τον Όμορφο Κόσμο του Αρναούτογλου.
Απορεί κανείς γιατί... Ναι, είναι Τουρκάλα η Hurigul και είναι Έλληνας από το Καστελλόριζο ο Τσίκος (από το Κύκκος). Όμως, εδώ στην Κω καμία εντύπωση δεν θα μας έκανε, καθώς είναι πολύ συνηθισμένοι οι έρωτες κι οι γάμοι ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους. Στο Καστελλόριζο ήταν η πρώτη φορά που Έλληνας παντρεύτηκε Τουρκάλα. Η είδηση, όμως, έγινε πρώτο θέμα για πάρα πολλούς λόγους.
Πρώτον, ο Τσίκος από το ακριτικό Καστελλόριζο και η Hurigul από το γειτονικό Κας γνωρίστηκαν στο facebook. Ο Τσίκος δεν μιλούσε Τουρκικά και η Hurigul δε μιλούσε Ελληνικά. Δεύτερον, ο Τσίκος είναι γιος του παπα-Γιώργη, άρα λογικά υπήρξαν αντιδράσεις, τουλάχιστον στην αρχή, από την οικογένεια. Τα παιδιά παρ'όλ'αυτά παντρεύτηκαν στην Κωνσταντινούπολη με πολιτικό γάμο. Τρίτον, συνέχισαν να απασχολούν τον τύπο, καθώς μετά το γάμο και εξαιτίας αυτού ο Τσίκος διεγράφη από τη Χρυσή Αυγή στην οποία ήταν μέλος.
Σήμερα τα παιδιά τα συναντήσαμε στο μικρό νησάκι του Άη Γιώργη απέναντι από το Καστελλόριζο (2 λεπτά απόσταση με θαλάσσιο ταξί) όπου διευθύνουν το μοναδικό ταβερνάκι Saint George Beach. Διαπιστώσαμε ότι έχουν βελτιωθεί τα Ελληνικά της Hurigul και τα Τουρκικά του Τσίκου και ότι ο έρωτάς τους καλά κρατεί.
Το ζευγάρι στο Πρώτο Θέμα
Κείμενο, Φωτογραφίες: Sophia Karagianni  
Πρώτη ανάρτηση του άρθρου στην εφημερίδα KosVoice:Hurigul και Τσίκος-Ο ελληνοτουρκικός έρωτας καλά κρατεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου