Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ TIMON KOCH ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ TIMON KOCH ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
Ο Timon Koch είναι ένας ανεξάρτητος Γερμανός φωτογράφος που μοιράζει την ζωή του μεταξύ Βηρυτού, Λιβάνου και Αμβούργου, Γερμανίας. Έχοντας μεγαλώσει στην Ελλάδα ήρθε αντιμέτωπος με θέματα κοινωνικής μετανάστευσης και ενσωμάτωσης, που λειτούργησαν σαν πηγή έμπνευσης για να ερευνήσει τις διάφορετικές ανθρώπινες καταστάσεις πέρα από τα Ευρωπαϊκά σύνορα.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, θυμήθηκα την έκθεση φωτογραφίας του Timon Koch που διοργάνωσε η Αλληλεγγύη (10-16 Μαΐου), με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη συλλογή του στο Ιράκ και, μιας και παρευρέθηκε στα εγκαίνια, μοιράστηκε εμπειρίες και στιγμές που έζησε καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής του στις χώρες αυτές.
Συγκλονιστικές ιστορίες μικρών παιδιών και των οικογενειών τους που εγκατέλειψαν τη Μοσούλη για να ξεφύγουν από τις συνεχόμενες μάχες της πόλης, αλλά και ανθρώπων που τραυματίστηκαν και ακρωτηριάστηκαν.
Η έκθεση φωτογραφίας φιλοξενήθηκε στον σχετικά καινούριο χώρο του Μάνθου, το Πάρκο των Χρωμάτων στην οδό Αμερικής 21 και Ψαρών. Το αναψυκτήριο βρίσκεται μέσα στο πάρκο Αμερικής και ξεχωρίζει για τις πολύχρωμες ομπρέλες του.
Πηγή: Timon Koch - Photo exhibition
Φωτογραφίες: Sophia Karagianni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου