Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΜΑΡΙΝΑ ΚΩ

ΜΑΡΙΝΑ ΚΩ
Η ΚΩΣ Μαρίνα παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης στο Δήμο της Κω τον Ιούνιο του 1999 και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από τον Μάιο του 2001, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Βρίσκεται δίπλα στον ιστορικό Λιμένα της Κω, στην καρδιά της Δωδεκανήσου ένα από τα γοητευτικότερα θέρετρα στην Ελλάδα και ίσως η καλύτερη περιοχή yachting στην Ευρώπη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρίνα της Κω είναι από τις πιο ολοκληρωμένες Μαρίνες που λειτουργούν σ' ολόκληρο το Αιγαίο, διαθέτει τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις στον ελληνικό χώρο, ενώ τις υπηρεσίες που παρέχει μπορεί κάποιος να τις συναντήσει μόνο σε λίγες Ευρωπαϊκές Μαρίνες.


Υπάρχουν 250 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών με εξαιρετικές παροχές και υπηρεσίες όπως σύστημα μόνιμου αγκυροβολίου των σκαφών, παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, σύστημα πυρόσβεσης, συνδέσεις (τηλεφωνική, διαδίκτυο, καλωδιακή τηλεόραση) κ.λ.π. Υπάρχει ασφάλεια που περιλαμβάνει ταχύπλοα σκάφη, σύστημα συναγερμού, σωστικά μέσα, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης με κάμερες, σύστημα πυρόσβεσης και επιτήρηση σε εικοσιτετράωρη βάση.
Στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας της Κω υπάρχει επίσης το Κτίριο Διοίκησης και Υπηρεσιών που διαθέτει τις Γραφειακές εγκαταστάσεις για τη λειτουργία Λιμενικού Φυλακίου, Τελωνειακού Σταθμού και Γραφείου Ελέγχου Διαβατηρίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για τους πελάτες, ξενώνες φιλοξενούμενων, σταθμό πρώτων βοηθειών και άλλα πολλά.
Το Εμπορικό Κέντρο της Μαρίνας στεγάζει 20 καταστήματα μεταξύ των οποίων: Ναυτιλιακά είδη, Παντοπωλείο, Στεγνοκαθαριστήριο, Αναψυκτήριο, Εστιατόριο, Γραφεία Yaghting, Ναυτικά και Τουριστικά πρακτορεία και άλλα.
Υπάρχει επίσης η Επισκευαστική Ζώνη με χώρο εναπόθεσης 150 σκαφών στην ξηρά, σύχρονα μηχανήματα, υποδομή και εξοπλισμός για τη στήριξη των σκαφών.
Η Κως Μαρίνα διαθέτει επίσης σταθμό καυσίμων με ιδιαίτερο προβλήτα για την πετρέλευση των σκαφών, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, σταθμό άντλησης βιολογικών καταλοίπων, σταθμό αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης και άλλες εγκαταστάσεις.
Η Μαρίνα της Κω προσελκύει πολλά σκάφη αναψυχής από τις Μαρίνες της Τουρκίας κι όχι μόνο, ώστε να επιλέξουν την Κω ως μόνιμη βάση για τις θαλάσσιες εξορμήσεις τους. Η Μαρίνα της Κω, κάτοχος γαλάζιας σημαίας, αποτελεί πηγή ζωής για το νησιωτικό σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου, καλλιεργεί το θαλάσσιο τουρισμό 12 μήνες το χρόνο συμβάλλοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Έδωσε ώθηση με τη φιλοξενία και την εξυπηρέτηση των ελληνικών επαγγελματικών πλοίων αναψυχής καθ'όλη τη διάρκεια του έτους.
 
Για το μέσο Κώο η Μαρίνα είναι ένας ευχάριστος περίπατος, περίπου δέκα λεπτά με ένα τέταρτο περπάτημα από το κέντρο της πόλης. Πολλά σχολεία της πόλης κάνουν τους περιπάτους τους εκεί. Γνωστό και αγαπημένο μέρος για καφεδάκι, ποτάκι αλλά και φαγητό. Δύο μικροί φάροι, σήματα κατατεθέντα της Μαρίνας, με πιο ξεχωριστό τον κόκκινο φάρο στο τέρμα του Μώλου, ένα από τα πιο ρομαντικά σημεία της πόλης, κατά γενική ομολογία.
Κοντά στο χώρο του Σταθμού καυσίμων, ο επισκέπτης μπορεί να δει ένα μικρό ναυάγιο πλοίου.
Πηγή:Ενημερωτικό δελτίο της Κως Επενδυτική Α.Ε για τη Μαρίνα Κω (22-1-2008)
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.kosmarina.gr/index.php/el
φωτογραφίες: Sophia Karagianni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου