Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

I LOVE KOS, VOLUME II

I LOVE KOS, VOLUME II
Μετά το I 💖 Kos στη Μαρίνα της Κω , για το οποίο πολλά γράφτηκαν, ήρθε το δεύτερο I Love Kos, στο κεντρικότερο σημείο του νησιού, στο λιμάνι, μπροστά ακριβώς από το Δημαρχείο.
Διάβασα όλα τα σχόλια πολύ προσεκτικά και προβληματίστηκα πολύ για όλα όσα δεν περνάνε από το δικό μου το μυαλό. Σέβομαι και συμφωνώ με όλες τις απόψεις που διάβασα, ότι πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση ενός τόπου, ότι ίσως θα 'πρεπε να μπει σε κάποιο άλλο σημείο για να μην αποσπά την προσοχή από σημαντικότερα τοπόσημα που βρίσκονται στο σημείο-όπως το ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου, ότι ίσως θα 'πρεπε να υπάρχει ειδική επιτροπή, η οποία να αποφασίζει για την εγκατάσταση τέτοιων κατασκευών.
Αρχιτέκτονας δεν είμαι, ούτε ειδικός, σαν κάτοικος, σαν επισκέπτης μπορώ να μιλήσω και σαν ερασιτέχνης φωτογράφος και σαν "απλός τηλεθεατής".
α. Δεν υπάρχει πόλη που να επισκέφθηκα που να έχει αντίστοιχη κατασκευή και να μην τη φωτογράφησα ή να μην φωτογραφήθηκα σ' αυτήν.
β. Η πρώτη μου αυθόρμητη αντίδραση ήταν "Αχ, τι καλά! Επιτέλους το φέραμε και στην Κω!" Δεν σκέφτηκα ούτε ότι το αντιγράψαμε, ούτε ότι είναι σε λάθος θέση, ούτε ότι έχει κακή αισθητική, απλά χάρηκα σαν μικρό παιδί.
γ. Περίμενα δέκα λεπτά την πρώτη φορά και είκοσι τη δεύτερη για να φωτογραφήσω το I love Kos άδειο γιατί υπήρχε συνεχόμενη ροή ανθρώπων που ήθελαν να φωτογραφηθούν.
δ. Ειλικρινά πιστεύω πως θ' αναστενάξουν τα media και το hashtag #ilovekos θα πάρει άλλη διάσταση.
ε. Υπάρχουν παγκοσμίως παραδείγματα "άσχημων" ή "αταίριαστων" ή "μοντέρνων" κατασκευών που αποσπούν την προσοχή από άλλα παλαιότερα, ιστορικότερα ή εμβληματικότερα κτίρια, όπως για παράδειγμα στο Μουσείο του Λούβρου.
Συνήθως, δεν εκφράζω προσωπική άποψη αλλά είπα να το κάνω, γιατί καλώς ή κακώς, υπάρχει και ο απλός κόσμος, ο απλός επισκέπτης που χαίρεται και με τα μικρά που γίνονται και βλέπουν το θετικό της ιστορίας. Τώρα, αν στην πορεία δούμε πως δε λειτουργεί ή δεν αποδίδει, φαντάζομαι πάντα μπορεί να μετακινηθεί ή να αφαιρεθεί. Αυτά.
Σχετική ανάρτηση:I 💖 Kos στη Μαρίνα της Κω
Φωτογραφίες: Sophia Karagianni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου